VVS


VIKTIG LÄSNING! Checklista på vad ni skall ha med er: Läs här!


UPPROP!

Kick-off för VÄRLDENS VACKRASTE SKÄRGÅRD:
Stora Fadderdagen, tisdagen den 17 juli 2012.

Bohuslän har världens vackraste skärgård, men i allt snabbare takt förfulas våra öar av skräp som flyter iland på öarna. Offentliga sektorn, skolor och föreningar städar framför allt stränder och reservat, men resurserna räcker inte till för att städa öarna. Nedskräpningen ökar och situationen börjar bli kritisk. Vi måste engagera oss ideellt för att städa på våra vackra öar! Detta upprop gäller i första hand öarna i Fjällbacka skärgård men kan förhoppningsvis sprida sig längs kusten.

Bli fadder för en ö i Fjällbacka skärgård

Fjällbacka skärgård han många öar av olika storlek och grad av nerskräpning. Som fadder tar ni ansvar för att städa er ö. Det kan förstås bli flera fadder-familjer till samma ö. Ett utskick har gått ut till alla hushåll med postadress Fjällbacka. Har du inte fått utskicket? Klicka här!

Drygt 30 öar har identifierats som har särskilt behov av omvårdnad.
Klicka på Fadderlistan-länken för att se vilka öar det gäller och vilka familjer som redan anmält sig som faddrar.
Fadderlistan - klicka här!

Stora Fadderdagen, tisdagen den 17 juli

Samling på Ingrid Bergmans Torg i Fjällbacka kl. 10.00 för information och avfärd. Ta gärna med egen båt!
När det gäller själva städningen kommer påsar att delas ut på torget. Ta med arbetshandskar. Påsar och annat skrymmande skräp samlas ihop på lämpliga platser på öarna. Kommunen och sjöräddningen hämtar sedan skräpet från öarna. Om det finns plats i era båtar tar ni med så mycket ni kan och lämnar det i Norra Mörhult vid planen framför bron över Anråsälven. En städguide kommer att lämnas ut på torget.

Tanken är att fadderfamiljerna även vid andra tillfällen, i mån av tid, skall se till sina öar. Ha alltid en påse med i båten och samla ihop lite skräp. Information om var man skall lämna sådant skräp kommer inom kort här och på facebook.
Kan man inte delta just den dagen kan städningen förstås ske närsomhelst under säsongen.

Bli medlem (ingen avgift) i den ideella föreningen VÄRLDENS VACKRASTE SKÄRGÅRD och anmäl din familj som fadder till en ö. Anmälan med namn och önskemål om fadderö görs på Facebook-profilen: Världens Vackraste Skärgård eller direkt till någon av nedanstående fadderfamiljer.

Facebook vvs Fam. Nilsson & Bjurenvall 0708-80 34 30 (Tveklyftan)
Fam. Kahlman & Lundberg 0702-66 16 85 (Norra Dyngö)
Fam. Persson & Bogesjö 070-606 03 36 (Svinningarna)